NOS NieuwsAangepast

Doden bij beving Guatemala

Bij een aardbeving voor de kust van Guatemala, in de Stille Oceaan, zijn zeker 48 doden gevallen. Tientallen mensen worden nog vermist. Dat hebben de autoriteiten in het land bekend gemaakt.

Het dodental kan nog oplopen omdat sommige plaatsen van de buitenwereld zijn afgesloten en een aantal mensen wordt vermist.

De beving, met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter, deed zich voor op ongeveer dertig kilometer diepte ter hoogte van de stad Champerico.

Schoolgebouw

De doden vielen toen gebouwen in de hoofdstad Guatemala-stad instortten. De slachtoffers waren onder het puin bedolven. Door het instorten van een schoolgebouw in de stad San Marcos raakten acht mensen gewond. Daar zijn ook huizen verwoest.

Het is de zwaarste aardbeving in Guatemala sinds 1976. Toen kwamen meer dan 20.000 mensen om het leven.

De beving was ook in de buurlanden El Salvador en Mexico te voelen. In Mexico-Stad vluchtten mensen de straat op. Volgens de burgemeester is niemand gewond geraakt. Er is ook geen ernstige schade aangericht.

Tsunami

Het Centrum voor Tsunami-waarschuwingen zegt dat er een kleine kans is op een tsunami, maar er wordt geen waarschuwing uitgestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl