NOS NieuwsAangepast

Felicitaties Obama stromen binnen

Verschillende wereldleiders hebben Barack Obama gefeliciteerd met zijn herverkiezing als president van de Verenigde Staten. Onder meer via Twitter is Obama gefeliciteerd.

De Britse premier Cameron twitterde dat hij ernaar uitziet om verder te samenwerken met zijn vriend Obama. Ook de voorzitter van de Europese Commissie Barroso feliciteerde Obama. Hij wil werken aan "een nog betere relatie".

Bondskanselier Merkel wenst Obama veel succes en sterkte in zijn nieuwe termijn. Ze hoopt hem spoedig te verwelkomen in Duitsland. De afgelopen jaren heeft ze in een "geest van vriendschap" met Obama samengewerkt en dat wil ze blijven doen om de uitdagingen op economisch gebied en in de buitenlandse politiek aan te gaan.

'Positief nieuws'

President Poetin spreekt van positief nieuws. Hij hoopt dat de herverkiezing een positieve invloed heeft op de diplomatieke banden tussen Rusland en de VS. Ook premier Medvedev en minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zeggen blij te zijn met de overwinning van Obama.

De premier van Kenia, waar Obama's vader vandaan komt, feliciteerde Obama via Twitter met zijn "overtuigende overwinning".

'Alliantie sterker'

Premier Netanyahu van Israël feliciteerde Obama en zei dat de strategische alliantie tussen de VS en Israël sterker dan ooit is. Netanyahu zei verder dat hij met Obama zal blijven samenwerken om de belangen te waarborgen die belangrijk zijn voor de veiligheid van de Israëlische burgers.

Ook premier Rutte heeft vanochtend president Obama gefeliciteerd met zijn herverkiezing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl