Ajax verspeelt voorsprong bij City

Ajax heeft in de Champions League een punt gepakt bij Manchester City. Na een snelle 0-2 voorsprong werd het toch nog 2-2.

De Amsterdammers kenden een droomstart: na een kwartier was het al 0-2 door twee treffers uit een hoekschop.

De eerste kans was weliswaar voor City (Pablo Zabaleta schoot over), maar Siem de Jong was scherper. Hij scoorde eerst fraai uit een moeilijke hoek en kopte even later (geheel vrij) hard de tweede binnen.

City deed via Yaya Touré (prachtig schot uit de draai) direct iets terug, maar toch was Ajax niet onder de indruk. De ploeg speelde sterk en zag tot de rust alleen Zabaleta nog een kansje krijgen.

Agüero zet Manchester naast Ajax

In het eerste kwartier na rust kwam Ajax er niet aan te pas. Manchester trok vol ten aanval en de bezoekers kwamen even niet onder de druk uit. Matija Nastasic, Touré en Sergio Agüero zorgden voor gevaar, al werd Kenneth Vermeer amper getest.

De Engelse storm ging echter snel weer liggen, waardoor Ajax zich ook weer met spel kon bemoeien. De Jong was tot twee keer toe dicht bij de 1-3, maar vond telkens doelman Joe Hart op zijn weg.

Ajax leek de zaak onder controle te hebben, maar uit het niets maakte City gelijk; Agüero scoorde na doorkoppen van Mario Balotelli. Ajax wankelde daarna flink, maar mede door een fraaie redding van Vermeer werd het punt binnengesleept.