NOS WielrennenAangepast

Boogerd reageert fel op publicatie

Michael Boogerd en Thomas Dekker worden genoemd in een dopingstuk van de Oostenrijkse justitie, waarop NRC Handelsblad de hand heeft gelegd.

In de verslaglegging van een gesprek dat rechercheurs na diens aanhouding met dopinghandelaar Stefan Matschiner hadden over verboden bloedtransfusies uit 2007/2008 in het dorp Steyrermühl, worden beide oud-Rabobank-renners genoemd.

"Eenmaal werd ook Thomas Dekker, twee keer werd Michael Boogerd behandeld met het apparaat in Steyrermühl", staat in het verslag. "Bij Boogerd werd het bloed niet ingevroren, maar direct door hem meegenomen. "In officiële verhoren heeft Matschiner beiden nooit genoemd.

Reactie Boogerd: "Klopt niets van"

Boogerd ontkent tegen de NOS elke betrokkenheid. "Er klopt niets van", stelt de veertigjarige oud-renner. Volgens Boogerd is het stuk van generlei waarde. Hij wijst er op dat "Matschiners verklaring in het proces-verbaal door hem niet is ondertekend."

Boogerd is dan ook onaangenaam verrast door de nieuwe aantijging." In die vijf jaar dat ik gestopt ben, heb ik hier ook niks over gehoord. Toen ik als getuige ben gehoord in deze zaak, is mij dit nooit voorgelegd. In de stukken die ik toen heb ontvangen, staat mijn naam ook nergens vernoemd."

Boogerd zegt niet in het Oostenrijkse Steyrermühl te zijn geweest en er dus ook geen transfusie te hebben ondergaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl