NOS SportAangepast

Prima start Djokovic en Murray

Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd bij de ATP World Tour Finals overtuigend gewonnen.

De Serviër rekende in de Londense O2 Arena in twee sets af met Jo-Wilfried Tsonga: 7-6 (4), 6-3.

Djokovic, die voor de negende keer in veertien duels Tsonga versloeg, had het aanvankelijk best moeilijk. De kersverse nummer één van de wereld stond onder druk en werkte op weg naar de tiebreak drie breakpoints weg. Mede dankzij een serie gemiste backhands van Tsonga in de tiebreak pakte hij toch de eerste set.

In het tweede bedrijf plaatste Djokovic direct een break, waarna hij op zijn eigen service nog maar twee keer een punt verloor.

Murray opent met zege op Berdych

Ook publieksfavoriet Andy Murray kende een goede start. De Schot won in Londen in groep A met 3-6, 6-3, 6-4 van Tomas Berdych.

De Tsjech had vier van de zeven eerdere duels met Murray gewonnen en begon ook ditmaal goed. Hij werkte in de beginfase vijf breakpoints weg, liep uit naar 5-2 en pakte na nog eens twee breekkansen weggewerkt te hebben de set.

Berdych probeer in de tweede set door te drukken, maar Murray hield zich staande. De publieksfavoriet ging steeds beter spelen. Hij kon meer druk uitoefenen met zijn service en kreeg ook meer grip op de opslag van Berdych. Murray plaatste zowel in de tweede als derde set al vroeg een break en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl