Slotdag: Obama, Romney naar Ohio

President Obama en Romney zijn begonnen aan hun laatste campagnedag voor de verkiezingen van morgen. Opnieuw gaan beiden naar de 'swing state' Ohio.

Obama voert verder op de slotdag nog campagne in Wisconsin, waar hij wordt vergezeld door Bruce Springsteen, en in Iowa. Daarna reist de president door naar zijn thuisstad Chicago, waar hij de uitslag zal afwachten.

Romney gaat vandaag behalve naar Ohio nog naar Florida, Virginia en New Hampshire. De Republikein wacht in Boston, Massachusetts, op de uitslag.

Verdeeldheid

De peilingen voorspellen een nek-aan-nekrace. Obama heeft in de belangrijkste 'swing states' nog wel een nipte voorsprong. Vooral Ohio, waar Obama twee procentpunt voor ligt, wordt gezien als grote prijs. Nog nooit kwam een Republikein in het Witte Huis zonder te winnen in de Buckeye State.

Ook gisteren voerden de twee campagne in Ohio. In Cleveland hield Romney een toespraak waarin hij zei dat Obama verdeeldheid heeft gebracht. Later op de dag was Romney in Pennsylvania. In die staat haalde Obama vier jaar geleden eenvoudig een meerderheid, maar deze keer wordt het volgens de peilingen spannender.

Obama was in Florida en hamerde vooral op vertrouwen. "Na vier jaar als president, kennen jullie me inmiddels. Met mij weten jullie dat ik meen wat ik zeg, en dat ik zeg wat ik meen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl