NOS WielrennenAangepast

Terpstra boycot uitverkiezing

Niki Terpstra boycot de uitreiking van de Gerrit Schulte Trofee, een prijs waarvoor hijzelf de belangrijkste gegadigde is.

De coureur van Omega Pharma - Quick-Step is het niet eens met de manier waarop de nominaties voor beste renners van het jaar tot stand komen.

"Het slaat echt nergens op, zoals die Club 48 bepaalt wie er een nominatie krijgen. Daarom ga ik er niet heen. Heb ik totaal geen zin in", aldus Terpstra, die zaterdag op Curaçao het criterium op zijn naam schreef.

Geen Boom, geen Westra

De voornaamste reden van de boycot van Terpstra is het ontbreken van Lars Boom en Lieuwe Westra op de lijst van genomineerden, waarop wel de namen van Robert Gesink en Bauke Mollema prijken.

"Lars Boom wint de Eneco Tour, Lieuwe Westra pakt de belangrijkste rit in Parijs-Nice, wordt Nederlands kampioen tijdrijden en wint de Ronde van Denemarken. En die twee ontbreken. Is onmogelijk", verklaart de winnaar van Dwars door Vlaanderen tegen NuSport.

"Ik blijf mooi weg die avond, al weet ik zeker dat ze van Club 48 niet om mij heen kunnen. Ben benieuwd hoe er zal worden gereageerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl