Uitstekende dag Bayern München

Bayern München heeft een uitstekende zaterdag in de Bundesliga beleefd.

De koploper won in Hamburg van HSV (3-0), terwijl Eintracht Frankfurt vrijdag al punten had gemorst tegen Greuther Fürth (1-1) en Schalke dat zaterdag deed op bezoek bij Hoffenheim.

Bayern, met Arjen Robben, bleef gemakkelijk op de been in Hamburg, waar Rafael van der Vaart onopvallend speelde. Net voor rust kopte Bastian Schweinsteiger de 0-1 binnen uit een voorzet van Toni Kroos. Vroeg in de tweede helft werd het 0-2 door Thomas Müller, die doelman René Adler op de achterlijn te slim af was.

Er was nog geen uur gespeeld toen Kroos na een een-tweetje met Franck Ribéry de 3-0 tegen de touwen schoot.

Schalke en Dortmund morsen punten

Schalke ging onnodig onderuit bij Hoffenheim. De ploeg van trainer Huub Stevens had meer balbezit, creëerde meer kansen en won meer duels dan de thuisclub, maar liep tegen enkele counters aan.

Ibrahim Afellay en Klaas-Jan Huntelaar konden hun stempel niet drukken op de wedstrijd, al was de laatste wel betrokken bij de 2-2. Keeper Tim Wiese hield Huntelaar van scoren af, maar de rebound was voor Atsuto Uchida. In de extra tijd maakte Sven Schipplock nog 3-2.

Borussia Dortmund tegen VfB Stuttgart werd vorig seizoen 4-4, nu 0-0. De twee teams kregen voldoende kansen. De beste waren voor kampioen Borussia: Mats Hummels (voor rust) en Robert Lewandowski (kort voor tijd) troffen de lat.