Goal Van Persie bij zege op Arsenal

Manchester United heeft op eigen veld met 2-1 gewonnen van Arsenal. Robin van Persie scoorde één keer tegen zijn oude club, die hij afgelopen zomer voor dertig miljoen euro verruilde voor de Red Devils.

Vooraf waren alle ogen al gericht op Van Persie en de aanvaller deed direct van zich spreken; na een fout van Thomas Vermaelen schoof hij in de derde minuut de 1-0 binnen, zijn achtste doelpunt in tien competitieduels.

Van Persie, die nu tegen alle huidige Premier League-clubs heeft gescoord, begroette de treffer tegen zijn oude werkgever met ingehouden vreugde. Hij leek zich zelf bijna te verontschuldigen.

United had na die vroege 1-0 de overhand, maar Van Persie en collega-spits Wayne Rooney stuitten op doelman Vito Mannone. Rooney schoot op slag van rust ook nog eens een strafschop naast het doel.

Rood Wilshere

Na rust beet Arsenal meer van zich af, maar United bleef gevaarlijker. Antonio Valencia en Van Persie misten, maar Patrice Evra kopte wel raak. Arsenal moest vervolgens verder met tien man na de tweede gele kaart voor Jack Wilshere en deed in de extra tijd via Santi Cazorla iets terug.

"Natuurlijk juichte ik niet", keek Van Persie terug op zijn doelpunt. "Ik heb acht jaar bij Arsenal gespeeld en heb daar een fantastische tijd gehad. Ik wil respect tonen voor de fans, manager en de hele club."

Chelsea en City verspelen punten

Chelsea verspeelde bij Swansea City twee punten. De ploeg uit London kwam door een achterwaarts kopballetje van Victor Moses op voorsprong. In de 88ste minuut schoot Pablo Hernandez de 1-1 tegen de touwen.

Wigan Athletic won uit verrassend met 0-1 van Tottenham Hotspur. Het meeste balbezit was voor de Spurs, maar Ben Watson bezorgde de bezoekers de zege met een inzet van dichtbij.

Manchester City (dinsdag opponent van Ajax in de Champions League) wist niet te profiteren van het puntenverlies van Chelsea. De kampioen kwam ondanks een overwicht op Upton Park niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij West Ham United.