NOS NieuwsAangepast

Bonden lopen boos weg bij KPN

Het is telecombedrijf KPN en de vakbonden niet gelukt om een akkoord te sluiten over een nieuwe cao. Onderhandelaars van de vakbonden liepen gisteravond boos weg nadat KPN aangaf z'n laatste bod niet te willen veranderen.

KPN bood volgens de bonden een loonsverhoging van 1,4 procent over 13 maanden. Eerder zei KPN nog geen loonsverhoging te willen betalen. Toch gaan de bonden niet akkoord. Ze willen dat KPN ook de vertrekregeling voor het personeel verlengt. KPN wil het huidige sociaal plan in de zomer van 2013 laten aflopen, maar de bonden vinden het belangrijk dat de huidige vertrekregeling voor heel 2013 geldt.

Volgens Caspar Vlaar van vakbond Qlix is het onbegrijpelijk dat KPN het sociaal plan per se in de zomer wil laten aflopen. "KPN-personeel heeft juist behoefte aan zekerheid", zegt Vlaar. Hij wijst erop dat KPN bezig is duizenden banen te schrappen.

Boosheid

De vakbonden komen dinsdag met hun leden bijeen om te kijken hoe ze verder moeten gaan. Volgens Vlaar houden KPN'ers over het algemeen niet van actievoeren, maar is de boosheid over de houding van het bedrijf groot.

KPN bevestigt het stuklopen van de onderhandelingen en komt later met een reactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl