NOS NieuwsAangepast

Gouverneur NY vraagt overheid geld

Gouverneur Cuomo van New York vraagt de federale overheid alle schade te vergoeden die in zijn staat is ontstaan door de orkaan Sandy. Alleen al in die staat wordt de schade geraamd op 6 miljard dollar. Sandy heeft aan zeker 63 mensen het leven gekost.

Ook de senatoren van de zwaargetroffen staat New Jersey hebben bij de federale overheid aangeklopt voor extra geld. "Normaal gesproken draagt de overheid 75 procent van de kosten, maar gezien de extreme omstandigheden vraagt New Jersey 90 of 100 procent te dragen", zeiden de senatoren.

Obama

President Obama beloofde de inwoners van New Jersey tijdens een bezoek aan de kuststreek steun voor de lange termijn. "We tolereren geen administratieve rompslomp. We gaan ervoor zorgen dat de hulp zo snel mogelijk bij u komt", zei de president. Het belangrijkste is volgens Obama het herstel van de stroomvoorziening.

Het kan nog dagen duren voordat het dagelijkse leven zijn normale loop krijgt. De infrastructuur is op veel plaatsen beschadigd. Daardoor gaat transport moeizaam en is het voor veel mensen moeilijk om op hun werk te komen.

Marathon

Toch kon burgemeester Bloomberg van New York gisteravond melden dat de marathon in zijn stad komende zondag doorgaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl