PEC Zwolle schakelt RKC uit

PEC Zwolle heeft de achtste finales van de KNVB-beker bereikt door te winnen bij RKC Waalwijk: 2-4.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de Zwollenaren sprongen beter met de kansen om, hoewel Wiljan Pluim bij 1-1 een strafschop niet langs doelman Jeroen Zoet wist te krijgen.

PEC kwam twee keer op achterstand, maar toonde veerkracht en liep uit naar 2-4 via goals van onder meer Youness Mokhtar, die Jeroen Zoet twee keer wist te verschalken in Waalwijk, en Rochdi Achenteh.

RKC miste nog enorme kansen. Teddy Chevalier en Florian Jozefzoon gingen alleen op de keeper af, maar deden dat zo onhandig dat er buitenspel onstond. Chevalier faalde ook nog vanaf elf meter.

NAC verder via penalty´s

NAC Breda wist zich slechts met de grootste moeite te ontdoen van HBS. Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het 1-1, waarna NAC de penalty's beter nam: 4-2.

Het Haagse ´Houdt Breaf Stant´ had brutaal in de eerste helft de leiding genomen via Sami Aoulad Said, die van dichtbij kon inschieten. Pas in de 71ste minuut wist Anthony Lurling de gelijkmaker op het bord te zetten. NAC speelde de verlenging met z'n tienen, omdat de geblesseerde Elson Hooi niet meer vervangen mocht worden.