NOS SportAangepast

Murray: "Meer dopingtests in tennis"

Toptennisser Andy Murray pleit voor meer dopingcontroles in zijn sport. "Dat kan een stuk beter", stelde hij tegen de BBC.

De Brit werd er naar gevraagd aan de vooravond van het Masters-toernooi in Parijs.

"Natuurlijk is niemand blij als er om 06.00 uur 's ochtends op je deur wordt gebonsd, maar sinds de affaire rond Lance Armstrong is mijn mening bijgedraaid."

"Wij zijn het niet gewend"

"Zaterdag, toen ik hier in Parijs arriveerde, stonden er ook controleurs op me te wachten. Het kwam uit het niets, maar het is een goede zaak. Tennissers zijn niet gewend aan veel bloedtesten."

Murray verklapt dat hij in 2012 "maar vier of vijf bloedtesten heeft gehad. Natuurlijk wel veel meer urinecontrole. Maar als je ziet wat er in andere sporten gebeurt, dan begrijp je de noodzaak van die tests. Het is een schande voor de wielersport, maar ik vind het nog onbegrijpelijker dat ze er zo lang mee zijn weggekomen."

"Geen gemeengoed"

Murray denkt niet dat doping gemeengoed is in tennis. "Wielrennen is puur fysiek, er is vrij weinig techniek voor nodig. Dat ligt bij tennis wel anders. Van doping krijg je niet opeens een betere forehand."

Tot slot tipt de nummer drie van de wereldranglijst de dopingcontroleurs: "Kom in december. Dan zijn tennissers aan het trainen en is er alle tijd om controles uit te voeren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl