NOS NieuwsAangepast

Moszkowicz: uitspraak 'over the top'

Advocaat Bram Moszkowicz noemt de beslissing van de tuchtrechter om hem voor het leven te schorsen "over the top". Dat zei hij tegen De Telegraaf. Hij vindt het oordeel van de Raad van Discipline overdreven en gaat in beroep.

Moszkowicz wil verder nog niet reageren op de uitspraak: "Ik ga vanavond wat vertellen bij Pauw en Witteman", is alles wat hij kwijt wil.

De schorsing gaat in op het moment dat de uitspraak in hoger beroep wordt overgenomen.

De advocaat van Moszkowicz, Gabriel Meijers, is teleurgesteld over de uitspraak van de tuchtrechter. Volgens hem zal het royement grote gevolgen hebben voor het kantoor van Moszkowicz.

De topadvocaat zal zich de kritiek op een aantal punten aantrekken, zoals het volgen van cursussen en het op tijd inleveren van jaarstukken, zegt zijn advocaat.

Klagen

Moszkowicz zal zich echter niet neerleggen bij de belangrijkste kritiek: het niet melden van het aannemen van grote sommen contant geld. Dat heeft hij niet willen melden omdat hij daarmee niet zou voldoen aan de geheimhoudingsplicht. Daarom gaat hij in hoger beroep.

Moszkowicz is volgens Meijers ook boos op de media, die hem hebben kapotgeschreven, kapotgemaakt, hem willen beschadigen. "De ene dag roept men hosanna en de andere dag kruisigt men hem. Dat is een diepe behoefte van mensen. Dat zit in de hele cultuur van bekende Nederlanders. Mensen hebben geen eigen leven, ze leven via bekende Nederlanders, maar er is ook een zekere afgunst. Men vindt het nog mooier wanneer een bekende Nederlander naar beneden valt."

Meijers zegt ook dat de bekendheid van Moszkowicz een rol heeft gespeeld in de zaak: "Als je zoveel jaar advocaat bent en je hebt duizenden mensen bijgestaan en je komt op een vervelende manier in de publiciteit, dan zul je altijd wel een paar mensen hebben die klagen. En daar zal ook altijd wel iets van waar zijn en iets niet van waar zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl