NOS NieuwsAangepast

Woonbond: huurders uitgekleed

De Woonbond, de belangenvereniging van huurders en woningzoekenden, is teleurgesteld over de plannen van het nieuwe kabinet. "Huurders moeten straks fors meer huur betalen, maar dat leidt niet tot de noodzakelijke investeringen in nieuwbouw, woningverbetering en energiebesparing."

Dit jaar presenteerde de Woonbond samen met Vereniging Eigen Huis, Aedes en de makelaarsorganisaties een hervormingsplan voor de woningmarkt. Het kabinet neemt dat plan niet over en kiest volgens de Woonbond voor een onevenwichtige benadering.

Gluurverhoging

"Om de nieuwe huurbelasting van bijna 2 miljard euro in 2017 te financieren, moeten de huren van alle huurders door middel van een inkomensafhankelijke huurverhoging (gluurverhoging) fors stijgen."

Woonbonddirecteur Ronald Paping: "Dit pakket laat de woningmarkt niet beter functioneren, maar leidt tot een volledige investeringsstop in de huursector. Huurders worden financieel uitgekleed, zonder dat ze alternatieven hebben om dit te voorkomen. Ik hoop nog steeds dat de politiek bij zinnen komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl