NOS NieuwsAangepast

Tweede eis Facebookmoord: 5 jaar

In de zogenoemde Facebookmoord is 5 jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen Wesley C. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij de moord op de 15-jarige Winsie uitgelokt samen met zijn vriendinnetje Polly.

Het OM wil dat Wesley, die destijds 17 was, volgens het volwassenenrecht wordt bestraft. De officier van justitie noemt zijn daad "koelbloedig, kil en berekenend".

Ook Polly van 16 moet van het OM volgens het volwassenenstrafrecht worden berecht. Zij wordt ervan verdacht dat ze haar vroegere vriendinnetje Winsie heeft laten vermoorden. Afgelopen vrijdag werd tegen haar ook 5 jaar cel en tbs geëist.

Ruzie

De 15-jarige Winsie werd begin dit jaar doodgestoken in de hal van haar ouderlijk huis in Arnhem. Haar vader raakte gewond.

De zaak wordt ook wel Facebookmoord genoemd omdat Polly en Winsie ruzie hadden via Facebook. Polly en haar vriend Wesley zouden een jongen van 14 hebben ingeschakeld om Winsie te vermoorden. Die jongen werd vorige maand veroordeeld tot een jaar jeugdgevangenis en 3 jaar jeugd-tbs, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl