San Francisco wint World Series

San Francisco Giants heeft de World Series, de titel in de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie, gewonnen.

In Detroit wonnen de Giants voor de vierde keer op rij van de Tigers (4-3), waarmee de finale een 'clean sweep' werd: 4-0.

Het is de tweede titel in drie jaar tijd voor de Giants. Vorig jaar wonnen de St. Louis Cardinals. In de play-offs stonden de Giants, met de Nederlandse hitting coach Hensley Meulens, vijf keer op de de rand van eliminatie, maar de laatste zeven duels was de ploeg onklopbaar.

Giants winnen in extra tijd

Marco Scutaro, eerder verkozen tot MVP van de National League, was de held van de dag. Op zijn honkslag maakte Ryan Theriot in de tiende inning het winnende punt.

Brandon Belt had de score voor de Giants in de tweede inning geopend met een driehonkslag. In de zesde slagbeurt kwam daar een homerun van Buster Posey, met een man aan boord, overheen.

Tussendoor waren de batters van Detroit na twintig puntloze innings eindelijk ontwaakt. Miguel Cabrera bracht Detroit met een verre hit in de derde slagbeurt voor het eerst aan de leiding (2-1) en Delmon Young zorgde met een homerun in de gelijkmakende zesde inning voor 3-3. Het bleek uiteindelijk te weinig.

'Kung Fu Panda' wordt MVP

Pablo Sandoval werd na afloop verkozen tot MVP, de meeste waardevolle speler in de World Series. De Venezolaan, die vanwege zijn postuur ook wel Kung Fu Panda wordt genoemd, sloeg drie homeruns in de eerste finalepartij tegen Detroit. Meteen in zijn eerste drie slagbeurten joeg hij de bal het speelveld uit.

De 26-jarige Sandoval bleef na de uitverkiezing bescheiden. "Ik wil het team bedanken dat ik de kans heb gekregen om hier te staan. Maar natuurlijk ben ik heel erg blij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl