Heracles wint doelpuntenfestijn

Heracles heeft zijn tweede thuiszege geboekt. sc Heerenveen werd in Almelo op een 6-3 nederlaag getrakteerd.

De nummers negen en elf speelden vol op de aanval en vergaten te verdedigen, met als resultaat een heerlijk, open duel.

Al na vier minuten zorgde Filip Djuricic voor 0-1. Ninos Gouriye maakte prachtig gelijk met buitenkantje rechts. Pal ervoor en pal erna faalden Daniël de Ridder en Rajiv Van La Parra oog in oog met Remko Pasveer.

Door Samuel Armenteros (frommelgoal), Everton (volley) en Gouriye (fraaie stift) liep Heracles uit naar 4-1. In het laatste half uur raakten Alfred Finnbogason en Gouriye de paal, scoorden ze samen nog drie keer en maakte Thomas Bruns er 6-3 van.

Gouriye geniet van vrijheid

Matchwinner Gouriye kwam na afloop superlatieven tekort. "Ik voel me geweldig natuurlijk. Ik maak hier iedere week veel minuten. Ik mag van de trainer doen wat ik wil, maar ik moet wel gewoon mijn taken blijven uitvoeren", aldus de buitenspeler, die eerder dit jaar bij FC Twente moest vertrekken.

"Niet minder dan Heracles"

"We hebben geen moment het idee gehad dat we de mindere waren", baalde trainer Marco van Basten over de nederlaag. "Als je ziet hoeveel kansen we hebben gecreëerd, hadden we zeker evenveel doelpunten kunnen maken als Heracles."