NOS VoetbalAangepast

"Nu onthouden jullie m'n naam"

Jean-Paul Boëtius was de meest verrassende naam bij de opstellingen voor de Klassieker en hij werd uiteindelijk ook de meest besproken speler.

De achttienjarige buitenspeler maakte tegen Ajax zijn debuut en werd de tweede Feyenoord-debutant die in de Kuip direct scoorde.

Boëtius speelde negentig minuten in de Klassieker, die eindigde in 2-2. Achteraf stond A-junior Boëtius zeer ontspannen voor de microfoon van de NOS. "Ik heb lekker geslapen. De spanning was niet anders dan bij een normale wedstrijd."

Zijn onbevangen houding zorgde er ook voor dat hij, vooral in de eerste helft, een hele goede indruk achterliet. Halverwege de eerste helft maakte hij de 1-1, nadat Christian Eriksen de Amsterdammers eerder op voorsprong had gezet.

"Ik hoorde net dat ik de tweede jongen ben die scoort bij zijn debuut tegen Ajax. Daar ben ik zeer blij mee. Misschien had tot vandaag nog niemand van me gehoord, maar nu zullen jullie mijn naam onthouden."

Mooie woorden van Koeman

Feyenoord-trainer Ronald Koeman besloot pas in de laatste dagen voor de Klassieker dat Boëtius als rechtsbuiten zou gaan starten. "Schaken en Goossens komen net terug van blessures, dus daarom heb ik deze keuze gemaakt."

Koeman bekeek de aanvaller bij de beloften en liet hem een aantal dagen mee trainen. "Hij beheerst veel kwaliteiten, maar je weet nooit van tevoren of hij dat in zo'n grote wedstrijd op dit niveau ook meteen etaleert. Vooral in de eerste helft heeft hij dat zeker gedaan."

Het 2-2 gelijkspel, waarvoor Graziano Pellè in de slotfase zorgde, stemde Koeman redelijk tevreden. "Als je in de 88ste minuut de 2-2 maakt, dan ben je daar blij mee. Maar als je de wedstrijd bekijkt, hebben wij de meeste kansen gecreëerd. Dus als er één had moeten winnen was het Feyenoord."

"Het ging weer fout"

Een week na het gelijkspel tegen Heracles (3-3) zag Frank de Boer dat Ajax opnieuw in de slotfase punten verspeelde. De Amsterdammers speelden het laatste kwartier met tien man omdat Niklas Moisander zijn tweede gele kaart kreeg. "Dan wordt het moeilijker, maar dit mag niet. Als iemand in de zestien staat, mag hij niet wegdraaien en moet hij gewoon geblokt worden. Het ging weer fout."

Volgens De Boer had Ajax de wedstrijd tot de rode kaart helemaal onder controle. "Er was niets aan de hand. Ik wilde net Boerrigter brengen, omdat er ruimte kwam en hij met zijn snelheid heel gevaarlijk kon zijn. Dat kon niet meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl