NOS NieuwsAangepast

De Hond: coalitie verliest 10 zetels

In de week dat onderdelen van het concept-regeerakkoord bekend zijn geworden, zakt naast de PvdA nu ook de VVD weg in de peiling van Maurice de Hond. De partijen staan samen op een verlies van 10 zetels ten opzichte van de verkiezingsuitslag van 12 september.

De PvdA staat bij De Hond op een verlies van 7 zetels, net zo veel als vorige week. De VVD bleef tot vorige week stabiel, maar verliest deze week 2 zetels en staat nu op min drie.

Van de andere partijen in de Tweede Kamer staat alleen GroenLinks op verlies. Deze partij gaat bij De Hond van 4 naar 2. De enige partij die flink wint is de SP, die volgens De Hond van 15 naar 21 zou gaan.

Hypotheekrenteaftrek

De Hond heeft kiezers gevraagd wat ze ervan vinden dat het nieuwe kabinet de hypotheekrenteaftrek ook voor bestaande gevallen gaat beperken. Van de VVD-kiezers zegt ruim de helft dat dit hen erg tegenvalt van de VVD. Bijna 60 procent vindt dat Rutte tijdens de verkiezingscampagne niet had moeten toezeggen dat bestaande gevallen buiten schot zouden blijven.

Alle politieke peilingen hebben een foutmarge van zeker twee zetels naar boven of naar beneden. Dat betekent dat als een partij in een peiling tien zetels haalt, het werkelijke aantal waarschijnlijk tussen de acht en twaalf ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl