NOS NieuwsAangepast

Evacuaties VS om orkaan Sandy

Het noordoosten van de Verenigde Staten bereidt zich voor op de komst van orkaan Sandy. Naar verwachting komt de orkaan maandag aan land, ergens tussen de steden Washington DC en Boston. Dat is het dichtst bevolkte deel van de VS; er wonen tientallen miljoenen mensen.

Autoriteiten in de staten die op het pad van de orkaan liggen, hebben evacuaties gelast van laag gelegen gebieden. In New York wordt gevreesd voor overstroming van het metrostelsel. Het stadsbestuur overweegt het ondergrondse vervoerssysteem te sluiten.

Maandag is het ook volle maan, dat betekent dat het hoogwater extreem is. Het waterpeil rond New York zal mogelijk ruim twee meter hoger zijn dan normaal.

Afgelast

President Obama heeft overleg gehad met zijn minister van Binnenlandse Zaken Napolitano over de voorbereidingen op de komst van de storm. Obama heeft campagnebijeenkomsten in Virginia en Colorado voor de komende dagen afgelast vanwege de orkaan.

Zijn rivaal voor het presidentschap, de Republikein Mitt Romney, gelastte al eerder campagnebijeenkomsten af. Over anderhalve week zijn er presidentsverkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl