Eerste punt Roda JC buitenshuis

Voor het eerst dit seizoen heeft Roda JC op vreemde bodem een punt gepakt; de Limburgse ploeg speelde in zijn vijfde uitwedstrijd met 0-0 gelijk bij NEC.

De eerste helft leverde niet al te veel hoogtepunten op. Leroy George trof namens NEC met een vrije trap de lat en wist later niet te profiteren van geschutter van doelman Filip Kurto.

Amin Affane tekende voor rust voor de beste kans van Roda JC; zijn vrije trap werd moeizaam gestopt door Gábor Babos.

NEC voerde na rust de druk op maar het onderging een aderlating toen Kevin Conboy na een grove charge rood kreeg. Roda JC kon in het grimmige vervolg aanvallend geen vuist maken. De beste kans was nog voor NEC; Rick ten Voorde zag zijn pegel gestopt.