NOS NieuwsAangepast

Bestand Syrië opnieuw geschonden

De Syrische luchtmacht heeft vanochtend diverse burgerdoelen in Damascus en Aleppo onder vuur genomen, melden anti-regeringsactivisten. Het mortiervuur betekent een nieuwe schending van het vierdaagse bestand dat het regeringsleger en de oppositie in acht zouden nemen.

Volgens activisten in een buitenwijk van Damascus begonnen de bombardementen om 7.00 uur vanmorgen. Daarbij zouden twee burgers zijn omgekomen. Ook uit de noordelijke stad Aleppo en in Deir al-Zor in oost-Syrië worden nieuwe aanvallen van het regeringsleger gemeld.

Bomaanslag

Vrijdag ging de wapenstilstand ter gelegenheid van het islamitische Offerfeest in. Maar de hoofdstad Damascus werd al snel opgeschrikt door een bomaanslag die volgens regeringsbronnen aan vijf mensen het leven kostte en een enorme ravage aanrichtte. Activisten maken melding van veel meer doden. Ook elders in het land waren er gisteren confrontaties tussen het leger en de verzetsstrijders.

Het staakt-het-vuren werd afgesproken op aandringen van de VN-gezant voor Syrië, Brahimi. Maar het leger van president Assad liet direct weten elke gevechtsdaad van de oppositie te zullen vergelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl