NOS NieuwsAangepast

'DE-baas: Senseo jarenlang te slap'

De Senseo-koffiepads van Douwe Egberts zijn jarenlang bewust slap gehouden door Sara Lee, de voormalige moedermaatschappij van de koffieproducent. Dat zegt bestuursvoorzitter Michiel Herkemij van Douwe Egberts in een interview met de Volkskrant.

De hoeveelheid koffie in de pads werd door Sara Lee uit kostenbesparing teruggebracht van 7,5 gram naar 7 gram. Herkemij noemt dat als voorbeeld van de manier waarop D.E. werd verwaarloosd door de Amerikaanse moedermaatschappij. Douwe Egberts was tientallen jaren eigendom van Sara Lee, maar ging deze zomer zelfstandig verder als D.E. Master Blenders 1753.

Verwaarlozing

Op consumentenwebsites wordt al jaren geklaagd over de slappe smaak van de koffiepads van D.E. Herkemeij zegt dat de halve gram koffie er meteen weer bij is gedaan toe Sara Lee was vertrokken.

Volgens de bestuursvoorzitter was er onder de Amerikanen sprake van schromelijke verwaarlozing van Douwe Egberts en onderinvestering. "In 2001 is Senseo op de markt gebracht. Sindsdien is er geen klap meer gebeurd", zegt hij in de Volkskrant. De groei kwam alleen doordat de prijzen werden verhoogd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl