NOS NieuwsAangepast

Brand in intercity naar Berlijn

In een intercity van Schiphol naar Berlijn heeft vanavond korte tijd brand gewoed. Het vuur was snel onder controle. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Het vuur ontstond onder een plafondplaat, vermoedelijk door kortsluiting in de elektrische installatie van de trein. De brand zorgde voor veel rook, waarop de machinist de trein stil zette ter hoogte van Hoog Soeren (Gld.).

Vanwege de kou zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor het geval de reizigers lang buiten moesten staan. Uiteindelijk heeft een beperkt aantal reizigers de trein verlaten. Ze zijn korte tijd later opgevangen in de andere coupés.

Uitstappen

De trein heeft ruim een uur stilgestaan. Daarna is de brandweer meegereden tot station Apeldoorn. Na overleg tussen de hulpdiensten, spoorbeheerder Prorail en de NS is besloten de ongeveer duizend passagiers te laten uitstappen in Apeldoorn. De intercity is leeg verder gereden naar Deventer.

Er is geen vervangende trein ingezet. De reizigers konden vanaf station Apeldoorn verder reizen. De Nederlandse Spoorwegen laat onderzoeken wat de oorzaak is van de brand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl