NOS NieuwsAangepast

Onderhandelaars maandag verder

De onderhandelingen over een nieuwe regeerakkoord gaan maandag weer verder. Dit heeft PvdA-leider Samsom bekendgemaakt. De gesprekken tussen de VVD en de PvdA zijn in een eindfase gekomen, maar er ligt nog geen definitief akkoord.

Rond kwart voor tien stond Samsom de pers kort te woord en zei dat de onderhandelingen "klaar zijn voor vandaag". "Maandag gaan we weer verder," zei Samsom. Over het verloop van de gesprekken wilde hij, zoals gebruikelijk, geen mededelingen doen. VVD-leider Rutte wenste iedereen een goed weekend.

Doorrekening

Het Centraal Planbureau (CPB) is bezig met de doorrekening van de voorstellen van de onderhandelaars. Mogelijk begin volgende week stuurt het CPB de resultaten naar de onderhandelaars. Vervolgens wordt er verder gepraat.

Het kan zijn dat de Tweede Kamerfracties van de VVD en PvdA maandag of dinsdag het concept-regeerakkoord krijgen. Vervolgens kan, op basis van hun opmerkingen, nog verder onderhandeld worden. Als de fracties instemmen met het concept-regeerakkoord, wordt VVD-leider Rutte als formateur benoemd. Hij zal dan gesprekken voeren met de kandidaat-ministers en kandidaat-staatssecretarissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl