AIK pakt punt bij zwak PSV

Een zwak PSV heeft zijn derde duel in de Europa League niet weten te winnen.

De Zweedse nummer vier AIK, dat zijn eerste twee duels had verloren, pakte een punt in Eindhoven: 1-1.

Na vijf minuten was de eerste kans voor de bezoekers: Helgi Danielsson kopte door uit een hoekschop en Nils-Eric Johansson schoot op de paal. PSV was niet van slag en ging op zoek naar een doelpunt.

Dat gebeurde echter zo omzichtig en zo traag dat Solna tot de rust eenvoudig overeind bleef. Schoten van Dries Mertens en Georginio Wijnaldum zeilden over en kopballen van Marcelo en Tim Matavz waren ook niet zuiver genoeg. Kevin Strootman was er nog het dichtst bij, maar hij raakte de paal.

PSV kan AIK niet verontrusten

Ook na rust was de eerste kans voor AIK (schotje Robin Quaison), nam PSV vervolgens het heft in handen, maar lag het tempo veel te laag om de Zweden te verontrusten.

Na een uur spelen was het dan ook de uitploeg dat op voorsprong kwam; Marcelo tastte mis bij een diepe bal op Kwame Amponsah Karikari en de jonge Ghanees klopte invaller Przemyslaw Tyton, die de lichtgeblesseerde Boy Waterman verving.

PSV weigerde een tandje bij te zetten en leek op weg naar z'n eerste Europese thuisnederlaag in 22 duels. Tien minuten voor tijd was het echter toch raak: Jeremain Lens werd diep gestuurd, kreeg de bal met een gelukje mee en wipte de bal over keeper Ivan Turina heen. In blessuretijd ontsnapte het armetierige PSV ook nog aan de 1-2.