Joop Stokkermans (75) overleden

Joop Stokkermans»
Joop Stokkermans ANP

In zijn woonplaats Hilversum is de componist en pianist Joop Stokkermans overleden. Stokkermans laat een groot oeuvre na in de lichte muziek, waar een hele generatie televisiekijkers mee is opgegroeid. In 1974 kreeg hij een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Hij was 75 jaar.

Stokkermans schreef onder meer de muziek voor de jeugdseries 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer' en 'Q & Q', en voor de kinderserie 'Ti-ta-tovenaar'. Ook schreef hij de Nederlandse inzendingen Katinka (1962) en Tijd (1971) voor het Eurovisie Songfestival.

'Nijntje'

In 2000 en 2001 was zijn muziek in de theaters te horen in de musicals 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer' en 'Nijntje'.

Verder componeerde Stokkermans veel muziek voor Jasperina de Jong en voor Kinderen voor Kinderen. Ook maakte hij bekende reclamemuziek, zoals voor Venz Hagelslag en Kips Leverworst.

Deel deze pagina

Video

Joop Stokkermans overleden

Componist en pianist Joop Stokkermans is in zijn woonplaats Hilversum overleden. Hij laat een groot oeuvre na van muziek waar een... hele generatie televisiekijkers mee is opgegroeid.

Audio

  • Dick Bakker: ik ben in shock door dood Stokkermans Componist en pianist Joop Stokkermans is overleden. Zijn oeuvre is groot. Hij maakte muziek voor vele theaterprodukties, voor... artiesten als Rob de Nijs en voor tv-programma's. U hoort arrangeur en componist Dick Bakker over Stokkermans.

Video en Audio

Meer video en audio