NOS NieuwsAangepast

CNN: 'eisprong-stemmen' onzin

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft een artikel van zijn website gehaald waarin gesteld werd dat het stemgedrag van vrouwen wordt bepaald door hun menstruatiecyclus. "Enkele onderdelen van dit verhaal voldeden niet aan de standaard van CNN", valt te lezen op de plek van het artikel.

In het artikel, gebaseerd op een ongepubliceerde studie van een Texaanse universiteit, wordt gesteld dat vrouwen in hun vruchtbare periode "zich sexyer voelen en daarom anders denken over abortus en het homohuwelijk". Alleenstaande vrouwen kiezen op dat moment makkelijker voor Obama, getrouwde vrouwen voor Romney.

Schande

Op internet werd er schande gesproken van het artikel. CNN zou suggereren dat vrouwen zich totaal zouden laten leiden door hun emoties en hormonen. "Mitt Romney kan maar beter vrouwen gaan koppelen", adviseerde een columnist. "Swing states kunnen beter Mood swing states gaan heten", raadde een ander aan.

"Vrouwelijke kiezers," riep een derde op, "geef Nate Silver de datum van uw laatste menstruatie en hij kan eindelijk bepalen wie er wint op 6 november." Silver is de Amerikaanse collega van Maurice de Hond.

De ophef op internet over het artikel was binnen enkele uren zo groot dat CNN zich gedwongen zag het artikel in te trekken. In plaats daarvan werd een korte mededeling geplaatst, die eindigt met: "We bedanken u voor uw commentaar en feedback."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl