NOS NieuwsAangepast

Oude coalitie Curaçao komt terug

Op Curaçao ziet het ernaar uit dat de oude coalitiepartijen ook de nieuwe regering gaan vormen. Helmin Wiels, de leider van de onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano, heeft verklaard dat uiterlijk vandaag een bereidwilligheidsverklaring wordt ondertekend voor de vorming van een nieuwe regering.

Die zou naast zijn partij bestaan uit de voormalige coalitiepartijen MFK van ex-premier Gerrit Schotte en de MAN. De drie partijen hebben 12 van de 21 zetels in het nieuwe parlement.

De partijraden van de drie partijen zijn woensdag akkoord gegaan met een voortzetting van de oude coalitie onder een nieuwe premier. De kans dat Schotte en een aantal van zijn ministers terugkeren in een nieuw kabinet lijkt klein.

Screeningwet

Wiels heeft laten weten achter de nieuwe screeningswet te staan van de interim-regering Betrian. Volgens die wet moet het verleden en de handel en wandel van nieuwe bestuurders nauwkeurig worden onderzocht. Algemeen wordt verwacht dat zowel een minister van de MAN als ex-premier Schotte en twee van zijn ministers niet door deze screening komen.

Het nieuwe kabinet moet volgens Wiels voor 2 november zijn beëdigd. Op die dag zal ook het nieuwe parlement worden geïnstalleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl