NOS NieuwsAangepast

Oeuvre Award voor Felix Meurders

Radiopresentator Felix Meurders krijgt de Marconi Oeuvre Award. Aan het eind van zijn VARA-programma DeGids.fm op Radio 1 vielen Ferry de Groot, Koos Postema en Arjan Snijders de radiostudio binnen en vertelden hem het nieuws.

Postema prees Meurders om zijn brede vakmanschap: "Hij heeft verstand van muziek en is dj, maar hij presenteerde ook het politieke programma In de Rooie Haan." Volgens de vakjury is de 66-jarige presentator een icoon van de Nederlandse radio.

'Twee keer live'

Ferry de Groot zei dat Meurders altijd een belhamel is gebleven. Zo heeft hij ooit een keer twee live-programma's tegelijk gepresenteerd. Het ging om 'Wegens vakantie gesloten' van de VARA en 'Radio Tour de France'. De Groot: "Normaal gesproken neem je dan 'Wegens vakantie gesloten' op, maar Felix deed ze allebei tegelijkertijd." De afstand tussen de studio's was 25 meter. Meurders zei daarop: "Toen had ik nog een goede conditie."

Ook was Meurders volgens De Groot de eerste verslaggever bij de Langs de Lijn die van de UEFA een voorwaardelijke straf kreeg. Meurders had van de eindredactie de opdracht gekregen om tijdens een voetbalwedstrijd live de sfeer te verslaan. De Groot: "Dat ging zo ver dat hij na een doelpunt met degene die scoorde vanaf het doel naar de middenstip liep."

De Marconi Oeuvre Award wordt tijdens het RadioGala op donderdag 15 november uitgereikt. Eerdere winnaars van de oeuvreprijs waren onder anderen: Tom Mulder, Rob Stenders, Ferry Maat, Frits Spits en Lex Harding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl