NOS NieuwsAangepast

Campagne tegen sekstoerisme

Door redacteur politie en justitie Ilan Sluis

De marechaussee wil meer zaken van kindermisbruik in het buitenland aanpakken. Vandaag begint een campagne om reizigers naar landen als Thailand en Brazilië beter te informeren.

Op vliegvelden in Nederland en omringende landen worden de komende maanden folders uitgedeeld waarin staat wat reizigers moeten doen als ze kindermisbruik tegenkomen. Dat geldt ook voor mensen die in de reisbranche werken.

Verandering

Twee jaar geleden lanceerde de marechaussee een soortgelijke campagne. Die leidde tot een flinke stijging van het aantal meldingen van seksueel misbruik van kinderen door Nederlanders. In 2010 werden 14 gevallen van kindermisbruik gemeld, dit jaar tot nu toe 67.

De meeste meldingen hebben niet geleid tot vervolging in Nederland. De nieuwe campagne moet daar verandering in brengen. Daarom wordt in de folders duidelijk gemaakt hoe een zaak het best aan de politie kan worden gemeld.

Nederland

Sinds een paar jaar kan een toerist die kinderen in het buitenland misbruikt, ook na terugkeer in Nederland worden opgepakt en berecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl