NOS NieuwsAangepast

BBC: misbruik niet in de doofpot

BBC-topman George Entwistle heeft voor een commissie van het Britse Lagerhuis ontkend dat de BBC de zaak van het seksueel misbruik in de doofpot heeft willen stoppen. Entwistle zei dat de omroep met ontzetting terugkijkt op het misbruik waaraan presentator Jimmy Savile zich schuldig had gemaakt. Hij gaf wel toe dat het te lang heeft geduurd voor de BBC actie ondernam.

Entwistle, die in augustus aantrad als de nieuwe chef van de BBC, zei dat de cultuur destijds bij de BBC seksueel misbruik van een dergelijke omvang mogelijk maakte. Na het overlijden van Savile hebben ruim 200 mensen zich gemeld die zeggen dat ze als minderjarige door hem zijn misbruikt.

Kleedkamer

De chef van de BBC kon tot ontzetting van de parlementariërs niet zeggen of er ook klachten zijn over misbruik door andere BBC-medewerkers. Onderzocht wordt hoe wijdverbreid het misbruik was.

Entwistle zei wel dat de regels bij de BBC strenger zijn geworden. Savile ontving destijds kinderen in zijn kleedkamer. De huidige regels verbieden een dergelijke vrijheid voor presentatoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl