NOS NieuwsAangepast

VVD respecteert besluit Van Rey

Het hoofdbestuur van de VVD respecteert het besluit van de Roermondse wethouder Van Rey om zijn politieke functies neer te leggen. In een schriftelijke reactie laat de VVD weten dat ze kennis heeft genomen van het besluit en dat ze de uitkomsten van het onderzoek afwacht.

Van Rey maakte maandagavond bekend dat hij stopt als wethouder en als Eerste Kamerlid voor de VVD. Hij wordt verdacht van corruptie en van schending van zijn ambtseed. Hij zou als wethouder geld of diensten hebben aangenomen.

Offermanns

Van Rey zou verder informatie hebben doorgespeeld aan zijn partijgenoot Ricardo Offermanns over de selectieprocedure voor een nieuwe burgemeester. Offermanns heeft zich vanavond om die reden teruggetrokken als kandidaat voor het burgemeesterschap van Roermond.

Het landelijke partijbestuur zegt ook dat besluit te respecteren. De positie van Offermanns in Meerssen, waar hij burgemeester is, is volgens het partijbestuur een zaak tussen de gemeenteraad en Offermanns.

In algemene zin laat de VVD weten dat bij strafbare feiten het partijbestuur verwacht dat VVD-bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen. "Doen zij dat niet, dan zullen wij als partij de nodige maatregelen nemen", schrijft het partijbestuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl