PSV ontsnapt aan puntenverlies

PSV heeft thuis een moeizame 3-2 zege geboekt op Willem II, dat lange tijd op een punt en zelfs de zege mocht hopen.

De Tilburgers kregen voor de rust twee kansen: Jens Podevijn kopte uit de rebound raak en Niek Vossebelt krulde de bal in de kruising.

PSV viel bijna permanent aan, maar grote kansen bleken niet besteed aan Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens en Kevin Strootman. Dries Mertens schoot een vrije trap op de lat.

PSV bleef na rust verwoed op jacht naar doelpunten, kreeg opnieuw kansen en zag Strootman na 23 minuten met enig geluk scoren.

De 2-2 kwam ook van zijn voet en even later zorgde Tim Matavz met een mooi stiftje voor de bevrijdende 3-2. De 4-2 hing nog in de lucht, maar viel niet.