Ajax morst ook punten in Almelo

Ajax heeft voor de vijfde keer dit seizoen punten gemorst. De landskampioen kwam bij Heracles Almelo ondanks een 1-3 voorsprong niet verder dan 3-3.

Ajax stond na 25 minuten al op 0-2 door een eigen doelpunt van Ben Rienstra, die een inzet van Lasse Schöne tot doelpunt promoveerde, en een goal van Schöne.

Heracles beet af en toe fel van zich af en was via Everton en Lerin Duarte (paal) dicht bij een treffer.

Na rust was Mike te Wierik na een scrimmage wel trefzeker, maar een minuut later frommelde Tobias Sana de 1-3 binnen. Heracles bleef knokken en maakte via Thomas Bruns 2-3.

Na een onterecht afgekeurde goal van Babel voorkwam Kenneth Vermeer daarna lang erger voor Ajax, maar doelman van de Amsterdammers was kansloos bij de schuiver van Luis Pedro.