Chelsea wint uitduel van Spurs

De Engelse koploper Chelsea heeft in een boeiend duel gewonnen bij Tottenham Hotspur: 2-4. In de boeiende wedstrijd keerden de kansen meerdere malen.

Chelsea stond bij rust verdiend op 0-1, dankzij een verre volley van Gary Cahill. Na de pauze stak er een Spurs-storm op, die vlot twee goals opleverde: William Gallas kopte raak op aangeven van Jan Vertonghen, waarna Jermain Defoe de tweede binnen schoot.

Chelsea wankelde, richtte zich toch weer op, kreeg kansen en Juan Mata sloeg binnen drie minuten twee keer toe. Vooral zijn tweede treffer, na een mooie combinatie, mocht er zijn. De beste kansen bleven voor de bezoekers en Daniel Sturridge tikte na een counter de 2-4 binnen.

City en United blijven in spoor

Kampioen Manchester City ontsnapte tegen West Bromwich ternauwernood aan puntenverlies. De Citizens stonden snel met tien man (rood James Milner) en kwamen na de rust met 1-0 achter. Invaller Edin D?eko toonde in de slotfase echter zijn waarde met twee treffers: 1-2.

Manchester United hield het gat met de koploper eveneens op vier punten door een 4-2 zege op Stoke City. Wayne Rooney kopte de eerste twee goals op identieke wijze binnen, al was de eerste in eigen doel.

Robin van Persie zette United op voorsprong door een voorzet prachtig in het doel te verlengen, waarna Danny Welbeck en Rooney het kwartet volmaakten. Michael Kightley deed tussendoor nog iets terug voor Stoke.