NOS SportAangepast

Nordén pakt wereldtitel triatlon

Triatlete Lisa Nordén is in Auckland wereldkampioene op de olympische afstand geworden.

De Zweedse had in de laatste wedstrijd van de WK-serie aan de vierde plaats genoeg voor de titel.

Nordén pakte in 2010 de wereldtitel op de sprint, maar greep verder vooral net naast de hoofdprijs. In de WK-serie werd ze twee keer derde en één keer tweede, ze won brons op de EK van 2010 en bij de Spelen van Londen moest ze, nadat de finishfoto urenlang was bestudeerd, met het zilver genoegen nemen.

In Auckland lag ze tot de ochtend van de wedstrijd in het ziekenhuis met een voedselvergiftiging. Ze startte toch en vocht zich naar de vierde plaats.

Klamer zesde in laatste race

De 26-jarige Nordén dankte de titel niet alleen aan haar vechtlust, maar ook aan het uitvallen van de Australische Erin Densham.

De nummer drie van de Spelen had in de WK-stand dertig punten voorsprong op Nordén, maar moest na een valpartij bij het fietsen opgeven.

De pas 22-jarige Rachel Klamer legde in de laatste race van het seizoen beslag op de zesde plaats en eindigde daarmee op de veertiende plaats in het klassement.

Maaike Caelers, na haar derde plaats in Yokohama dertiende in het klassement, koos in Auckland wel voor de WK in de categorie tot 23 jaar. Ondanks de snelste tijd bij het lopen werd ze slechts tiende.

Achter de Britse Non Stanford pakte Sarissa de Vries op knappe wijze het zilver.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl