NOS WielrennenAangepast

"Mark beste sprinter ter wereld"

"Mark is de beste sprinter ter wereld", jubelt manager Patrick Lefevere nadat de transfer van Cavendish rond kwam. "Misschien wel één van de beste sprinters ooit."

Met de wereldkampioen van 2011 in de gelederen groeit Omega Pharma - Quick-Step in 2013 verder uit tot één van de beste teams ter wereld.

"Met zijn komst zal het team nog verder in balans zijn. Hij wordt de man waar we op kunnen rekenen voor de sprints, Tony Martin is de vooruitgeschoven pion voor de tijdrit en Tom Boonen is onze beste renner voor de noordelijke klassiekers", somt Lefevere op.

"Garant voor spektakel"

Sponsor Marc Coucke van Omega Pharma stelde dat het lange onderhandelingen waren. "Maar voor Mark doen we met veel plezier een extra inspanning. Engeland is voor ons ook een belangrijke markt, op dat vlak is hij ook ons uithangbord."

De Brit stond bovenaan het verlanglijstje van de ploeg, niet in de laatste plaats omdat de sprinter wat druk kan wegnemen bij Boonen. "Van hem kun je niet verwachten dat 2013 weer zo'n goed jaar wordt. En Mark staat garant voor spektakel en zeges", aldus Coucke tegenover Sporza.

"Nieuwe doelen"

In Britse dienst kon 'Cav' in 2012 niet altijd rekenen op een zogeheten sprinttrein. Al deed Cavendish daar in het persbericht geen uitspraken meer over. "Na een jaar vol successen bij Team Sky, heb ik besloten om weg te gaan en bij Omega Pharma - Quick-Step nieuwe doelen na te jagen", luidt de politiek correcte tekst.

Ondanks het gebrek aan een goede 'lead-out' voor de massasprints, boekte Cavendish toch drie ritzeges in de Tour, die werd gewonnen door zijn ploeg- en landgenoot Bradley Wiggins. Op twitter zei Wiggins het volgende over het vertrek van Cavendish: "Verdrietig om mijn vriend meneer Cavendish te zien vertrekken. Het was een mooi jaar met als hoogtepunt zijn zege op de Champs Élysées.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl