NOS NieuwsAangepast

PKN komt met internetkerk

De Protestantse Kerk in Nederland begint volgend jaar een internetkerk. De organisatie zoekt sinds vandaag naar een internetpastor. In de online gemeenschap kunnen kerkgangers hun geloof, emoties en twijfels delen. Anders dan kerkdiensten die online gezet worden, moet de internetkerk "een kerk op zich" worden.

De internetpastor vormt samen met een communitymanager en een webredacteur het kernteam van de digitale kerk die mijnkerk.nl gaat heten.

"Je moet er kunnen nadenken over verdriet, ziekte en overlijden, maar ook over dankbaarheid", zegt een woordvoerder van PKN. De organisatie richt zich op mensen die niet kerkgebonden zijn, maar wel iets met hun levensvragen willen doen.

The Voice of Holland

De doelgroep is "als je het heel simpel zegt het RTL4-publiek, dus mensen die massaal naar The Voice of Holland of Ik hou van Holland kijken", aldus de woordvoerder. "De moderne burgerij, zo wordt het ook wel eens genoemd. We hopen die mensen te trekken, dat ze denken: oh, daar kan ik iets vinden dat te maken heeft met mijn vragen over het leven."

PKN wil met de internetkerk "pionieren tegen de ontkerkelijking in Nederland", zegt de woordvoerder. "Dit is één van onze ideeën om een nieuwe doelgroep aan te spreken. We zitten nog in een conceptfase."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl