NOS WielrennenAangepast

Armstrong weg als preses Livestrong

Lance Armstrong is opgestapt als voorzitter van zijn liefdadigheidsorganisatie Livestrong. Hij blijft bij de stichting wel aan als bestuurslid.

De Amerikaan hoopt hiermee de negatieve aandacht weg te nemen van Livestrong en dat zijn geesteskind zich strikt op de strijd tegen kanker kan concentreren.

Nike ontbindt contract

Nike ontbond tevens het contract met Armstrong. "Door het onomstotelijke bewijs dat Lance Armstrong doping gebruikte en Nike meer dan een decennium misleidde, moeten we met veel teleurstelling melden zijn contract te hebben ontbonden", aldus een statement van Nike.

Het Amerikaanse sportmerk heeft wel de intentie met Livestrong te blijven samenwerken "om mensen met kanker te verenigen, te inspireren en kracht te geven".

Armstrong is sinds de openbaarmaking van het USADA-rapport op 10 oktober onderwerp van gesprek. In het rapport verklaarden diverse renners onder ede Armstrongs dopinggebruik.

Ook andere sponsors haken af

Ook bierbrouwer Anheuser-Busch verlengt het sponsorcontract met Armstrong niet aan het einde van dit jaar. Het zonnebrilmerk Oakley zegt daarentegen eerst het besluit van de UCI af te wachten of Armstrongs daadwerkelijk al zijn Tour-zegeskwijtraakt.

Fietsfabrikant Trek Bicycle wil daar niet op wachten. "De conclusies van USADA zijn duidelijk. We beëindigen dan ook onze jarenlange samenwerking met Armstrong", meldt het bedrijf, dat toevoegt "teleurgesteld" te zijn.

Ook sportschoolketen 24 Hour Fitness zegt dat "onze zakenrelatie met Armstrong niet meer aansluit bij onze normen en waarden". Het bedrijf gaat zo snel mogelijk alle verwijzingen naar Armstrong in reclamemateriaal verwijderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl