NOS NieuwsAangepast

Topman mogelijk terug; koers hoger

De topman van AkzoNobel zal naar verwachting rond de jaarwisseling weer aan het werk gaan. Ton Büchner zit sinds half september ziek thuis, naar verluidt met een burn-out.

In een verklaring van de Raad van Commissarissen van de verfreus staat dat de medisch specialisten verwachten dat hij volledig zal herstellen en men ervan uitgaat dat hij over een kleine drie maanden terugkeert.

Op de mededeling rond het middaguur dat Büchner hoopt terug te keren, steeg het aandeel met bijna 3 procent.

Geschikte vervanging

Voorzitter Karel Vuursteen zegt "blij zijn te kunnen melden dat de medische behandeling helpt en er vooruitgang geboekt wordt." "Maar", zegt Vuursteen, "het is belangrijk om de hele behandeling af te maken en te voorkomen dat de werkzaamheden te vroeg hervat worden." Tot die tijd wordt gezorgd voor geschikte vervanging.

Ton Büchner volgde in april Hans Wijers op als topman bij AkzoNobel. Amper vijf maanden later meldde het bedrijf dat Büchner ziek thuis zat. Aangenomen wordt dat hij overspannen is of een burn-out heeft. Beleggers schrokken destijds van de mededeling en de koers ging flink onderuit. Sinds 18 september is de waarde van het aandeel met 15 procent gedaald.

Aandeelhouders maken zich zorgen over de strategie van het bedrijf. AkzoNobel staat deze maand voor een belangrijke strategiebijeenkomst waarin het bedrijf moet aangeven hoe het de economische tegenwind het hoofd denkt te bieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl