NOS NieuwsAangepast

Anouk naar Eurovisie Songfestival

Zangeres Anouk doet mee aan het Eurovisie Songfestival. Dat heeft ze vanochtend via Facebook laten weten. De TROS bevestigt dat Anouk Nederland vertegenwoordigt tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden.

Het is nog niet bekend met welk liedje Anouk meedoet. Volgens de TROS wordt dat eind februari bekendgemaakt.

De TROS wilde eigenlijk net als het afgelopen jaar een wedstrijd tussen artiesten organiseren. Tijdens het Nationaal Songfestival zou het publiek dan kunnen kiezen. In eerste instantie meldde de TROS dat als Anouk naar Malmö wilde, ze gewoon moest meedoen aan die wedstrijd. De zangeres had daar geen zin in. Ook wilde ze niet dat het publiek kon kiezen met welk liedje ze naar Zweden zou gaan.

Topartiest

Na een aantal gesprekken tussen de TROS en Anouk is afgesproken dat de zangeres zelf het nummer uitkiest. Er komen geen voorrondes.

Volgens TROS-presentator Daniël Dekker is de omroep ontzettend trots op de deelname van de Haagse zangeres. "We willen al jaren dat een topartiest, waar ik Anouk zeker toe reken, Nederland vertegenwoordigt op zo'n groot liedjesfestival. Ik ben blij dat dit nu gaat gebeuren."

De afgelopen tijd was er veel te doen over de eventuele deelname van Anouk. TROS-directeur Peter Kuipers: "Zowel het Nederlandse publiek als de muziekindustrie was het erover eens: Anouk moet naar het Songfestival. Als publieke omroep geven we gehoor aan de wens van onze achterban en zullen wij Anouk afvaardigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl