Zweeds kunststukje in Duitsland

Zweden heeft op wonderlijke wijze een punt overgehouden aan het WK-kwalificatieduel in Duitsland.

De Scandinaviërs maakten na rust een 4-0 achterstand goed: 4-4. Lange tijd was er niets aan de hand voor de Duitsers.

Miroslav Klose maakte al vroeg zijn 68ste en 69ste interlanddoelpunt, waarna Per Mertesacker nog voor rust de 3-0 binnenvolleyde. Mesut Özil scoorde vervolgens na een klein uur uit een counter en de buit leek binnen.

Daar dacht Zweden echter anders over. Zlatan Ibrahimovic kopte de 4-1 binnen en even later maakte Mikael Lustig er 4-2 van. Na de goal van Johan Elmander hing een stunt in de lucht. Die kwam er ook toen Rasmus Elm in de slotminuut de 4-4 binnenschoot.

Frankrijk laat naast Spanje

Voor een minder wonderlijke, maar niet minder verrassende comeback zorgde Frankrijk. In de allerlaatste seconde kwam het bij Europees en wereldkampioen Spanje op gelijke hoogte: 1-1.

Sergio Ramos opende de score. De speler van Real Madrid kopte op de paal, bleef beteuterd staan en zag een paar tellen later de bal ineens voor zijn voeten rollen: 1-0. Even later miste Cesc Fabregas een penalty.

Olivier Giroud zorgde vervolgens in de 94ste minuut voor de 1-1. Op aangeven van Franck Ribéry kopte hij knap binnen.