Oranje simpel langs Roemenen

Nederland heeft ook zijn vierde duel in de strijd om WK-kwalificatie weten te winnen. In Boekarest werd Roemenië overtuigend met 4-1 verslagen.

De thuisploeg begon sterk en had al na vijf minuten via een vrije trap van Gabriel Torje de lat geraakt.

De Roemeense storm ging echter snel liggen en enkele minuten later was het al 0-1; Jeremain Lens kopte de bal, uit een afgeslagen corner, van buiten het strafschopgebied via de lat en een Roemeens achterhoofd raak.

Na een klein half uur was het al 0-2. Uit een vrije trap van Rafael van der Vaart tikte Bruno Martins Indi koeltjes binnen. De Feyenoorder was een van de vier vrijstaande Oranje-spelers.

Roemenië slechts even gevaarlijk

Nederland was achterin echter ook kwetsbaar. Ciprian Marica kon tot twee keer toe ongehinderd aanleggen. De eerste keer redde Maarten Stekelenburg, de tweede keer was het raak met een schuiver in de hoek.

Roemenië voelde dat er meer in zat en ging op zoek naar de gelijkmaker. De goal viel, in de laatste minuut van de eerste helft, echter aan de andere kant. Luciano Narsingh werd naar beneden getrokken en Rafael van der Vaart benutte de penalty.

In de tweede helft viel er maar weinig te genieten. Roemenië speelde niets meer klaar en Oranje wachtte rustig af op zijn kans. Die kwam in de 86ste minuut: Narsingh gaf voor en Robin van Persie rondde keurig af.