OM: Satudarah teelde hennep

De inval in het clubhuis van Satudarah in Twente vanmorgen had te maken met een groot onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. Daarbij zijn volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk overwegend leden van deze motorclub betrokken.

Zij worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, diefstal van stroom en het witwassen van misdaadgeld.

Hennepplanten

Bij de grootschalige actie zijn in Enschede en Almelo drie hennepkwekerijen met honderden planten gevonden. Op drie adressen in Enschede werden in totaal zes mensen aangehouden omdat er vuurwapens in de woningen waren. Het gaat om vijf mannen en een vrouw. Ook is 5 kilo softdrugs en 13.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

De politie kwam de criminele organisatie op het spoor na de vondst van een complete administratie van hennepkwekerijen in het huis van een lid van de Satudarah in Enschede. In dit onderzoek zijn enkele weken geleden in Wateringen en Apeldoorn al vier mannen aangehouden. Ze worden in verband gebracht met een tiental hennepkwekerijen.

Verbouwing

Het OM vermoedt dat de enkele tonnen kostende verbouwing van het clubhuis van de motorclub in Enschede is betaald met de winst van de hennepteelt. De Nationale Recherche onderzoekt dit verder. Aan de actie namen 180 politiemensen en medewerkers van defensie deel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl