NOS WielrennenAangepast

Vos wil Roubaix voor vrouwen

Of het nu gaat om dokkeren over kasseien of klimmen aan de Ligurische kust, Marianne Vos zou graag zien dat enkele klassiekers ook op de vrouwenkalender staan.

De olympische en mondiale wegkampioene stelde tegenover Gazzetta dello Sport dat vrouwen ook wel eens een Parijs-Roubaix of een Milaan-Sanremo willen rijden.

"Die wedstrijden zijn de échte wedstrijden, de historische koersen en wij willen ze ook rijden. Het zou een erkenning zijn voor onze sport."

"Wil nog veel koersen winnen"

Tegelijkertijd met dat statement, stelde de veelvraat van het vrouwenpeloton dat er "nog heel veel wedstrijden zijn die ik graag zou winnen. Sanremo, Roubaix, Lombardije en Vlaanderen." Die laatste wedstrijd is de enige mannenklassieker die ook bij de vrouwen op het programma staat.

En ze hield een pleidooi voor de Giro, die ze al twee keer op haar naam schreef. "De Giro heeft bewezen dat ook wij over grote bergen als de Stelvio en de Mortirolo kunnen klimmen. Ik hoorde dat de Giro Donne zou verdwijnen. Laat dat alsjeblieft niet gebeuren. Het zou een ramp zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl