NOS NieuwsAangepast

Treinkaartjes naar België duurder

Treinkaartjes naar België worden per december van dit jaar in sommige gevallen veel duurder. Dat bevestigt de NS naar aanleiding van berichtgeving op treinreiziger.nl.

De website ontdekte per ongeluk door de Belgische spoorwegen gepubliceerde tarieven. Zo wordt een normaal voltarief enkeltje Amsterdam-Brussel eenderde duurder, en een retour meer dan twee keer zo duur. Tussen Rotterdam en Antwerpen zijn de prijsstijgingen nog hoger.

Reden van de prijsstijging is dat de NS vanaf 9 december de Benelux-treinen vervangt door de snellere Fyra.

Wensen

Een woordvoerder van de NS bevestigt dat de tickets veel duurder kunnen worden. "Maar het hangt er maar net vanaf wat je wensen zijn. Sommige tarieven zijn ook goedkoper." Daarbij benadrukt hij dat de Fyra een uur sneller is op het traject Amsterdam-Brussel.

Of een ticket goedkoper is of duurder, hangt af van het moment van boeking. Hoe vroeger je boekt, hoe meer kans je hebt op een treinkaartje dat juist goedkoper is. Volgens treinreiziger.nl leert de ervaring van de Thalys, ICE en Eurostar "dat deze goedkope treintickets echter snel uitverkocht zijn. Bovendien kan de reiziger dan alleen gebruik maken van de specifieke trein waarvoor hij gereserveerd heeft."

Ruimschoots beschikbaar

Volgens de woordvoerder zullen NS en Belgische Spoorwegen er voor zorgen dat kaartjes tegen het goedkope tarief "ruimschoots beschikbaar" zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl