NOS VoetbalAangepast

"Fantastisch voor ontwikkeling spelers"

Bondscoach Cor Pot plaatste zich maandag met Jong Oranje voor het EK in Israël.

"Het is voor de ontwikkeling van de spelers fantastisch om tegen de beste landen van Europa te spelen."

Na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije, was Pot verbaasd over de spanning die zijn spelers kenden in de return van de play-offs om een EK-ticket.

"Dat was te merken. Dat had ik niet verwacht. Dat we zo moeizaam zouden spelen. Het leek wel of de spanning in de benen zat." Na wat omzettingen in het team kreeg Jong Oranje meer grip op de wedstrijd en wist het uiteindelijk de wedstrijd eenvoudig te winnen en plaatsing voor het EK veilig te stellen.

"Ik vind dat ze dit verdienen"

Twee jaar geleden ging het nog mis voor Jong Oranje in de barrage tegen Jong Oekraïne (1-3 thuis, 0-2 uit). "Toen hadden we het ook al verdiend. Door die achterlijke regel van de UEFA dat je maar met acht ploegen naar een EK mag, dan is het heel moeilijk, zeker met die play-offs."

"Nu hebben we een beetje geluk gehad door tegen Slowakije te moeten spelen."

"Sfeer is geweldig"

Op het EK kan Pot beschikken over een brede en sterke selectie. Veel spelers die bij het 'grote Oranje' acteren, zoals Kevin Strootman, Ricardo van Rhijn, Luciano Narsingh en Bruno Martins Indi zijn nog speelgerechtigd voor Jong Oranje.

En die spelers staan volgens Pot te trappelen om mee te gaan naar Israël: "Iedereen die kan spelen bij Jong Oranje, die wil spelen bij Jong Oranje. Dat is heel positief. De sfeer is altijd geweldig bij ons. We hebben een fantastische groep."

Dat luxeprobleem baart Pot echter geen zorgen: "Daar heb ik geen moeite mee. De beste spelen."

Pot nog even langer bondscoach

De plaatsing voor het EK in Israël is voor Pot ook persoonlijk goed nieuws. De bondscoach stopt na het EK en uitschakeling door Slowakije zou dat vertrek bespoedigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl