NOS NieuwsAangepast

Armeens toestel mag naar Syrië

Turkije heeft een Armeens vliegtuig dat op weg was naar de Syrische stad Aleppo laten landen en de lading geïnspecteerd. Het toestel landde op de luchthaven van de stad Erzurum. Er is niets verdachts gevonden en het vliegtuig mag weer weg, zegt Turkije.

Het vliegtuig zou, met toestemming van Turkije, hulpgoederen naar Syrië brengen. Volgens een woordvoerder van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken was wel als voorwaarde gesteld dat het vliegtuig doorzocht mag worden. De Armeense autoriteiten zeggen dat ze met de tussenlanding hadden ingestemd en dat er van dwang geen sprake was.

'Illegale lading'

Vorige week zette Turkije een Syrisch toestel aan de grond dat afkomstig was uit Moskou, omdat het vermoeden bestond dat er een illegale lading aan boord was. Turkije maakte later bekend dat er militair materieel aan boord was. Volgens Rusland vervoerde het vliegtuig radarapparatuur, die ook voor civiele doeleinden gebruikt kan worden.

Gisteren werd bekend dat Turkije alle Syrische toestellen weert. Eerder was bekend dat Syrië zijn luchtruim heeft gesloten voor Turkse vliegtuigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl